Elever fra Herning vinder sølv til DM i entreprenørskab

Tre piger fra Herningsholm Erhvervsskole vandt med deres idé og produkt Hedens Perle sent onsdag aften ved danmarksmesterskabet i entreprenørskab.

Hedens Perle

Lyng indkapslet i smykker, en god fortælling og en produktion i fulde omdrejninger var det, der bragte Frederikke Bastkjær, Kathrine Mikkelsen og Laura Søgaard fra Herningsholm Erhvervsskole ind på 2.pladens ved DM  i entreprenørskab onsdag.

Hedens Perle, som de kalder deres idé, er lyng indkapslet i forskellige smykker, der fortæller en historie om de tre pigers hjemstavn. En idé der udover 2. pladsen også gjorde, at de vandt i kategorien Trade & Skills.

- Det er fantastisk! Vores arbejde med den her idé har været en lang rejse, og det har kostet blod, sved og tårer. Men det har virkelig også givet smil på læben. Nu skal vi bare videre med vores produkter, have øget omsætningen og have vores webshop helt op at køre, lød det fra gruppen, da de vandt.

Med andenpladsen følger en check på 6.000 kroner, som blev overrakt til de unge opfindere af H.K.H. Prins Joachim og H.K.H. Prinsesse Marie.

 

Højt niveau og stor opfindsomhed

Vinderne ved DM i Entreprenørskab blev fundet efter en intensiv dag, hvor i alt 186 elever fordelt på 46 hold skulle bevise, at de havde styr på både forretningsplan, markedspotentiale og samtidig kunne levere et stærkt pitch for at imponere dommerne.

- Niveauet i år har været imponerende højt, så det er nogle velfortjente vindere. Samtidig ved vi, at når eleverne møder entreprenørskab og iværksætteri i skolen og afprøver det i praksis, så udvikler de nogle kompetencer, som er meget værdifulde, når de skal ud på arbejdsmarkedet om nogle år, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab.

 

Ved Danmarksmesterskabet stiller eleverne op i én af fire kategorier: Science & Technology, Society & Globalization, Business & Service og Trade & Skills, og elevernes idéer spænder derfor fra nyudviklede tekniske løsninger til idéer med et mere socialt fokus. Alle elever, der deltager har kvalificeret sig via regionale finaler.

 

Efter en hel dag med konkurrencer var der festmiddag for alle deltagerne, hvor vinderne blev kåret. Til festmiddagen deltog også H.K.H. Prins Joachim og H.K.H. Prinsesse Marie, som efterfølgende mødtes med vinderne og hørte om deres idéer. Her gav de tre piger H.K.H. Prinsesse Marie et af smykkerne fra Hedens Perle.