Elendig sommer - elendig indtjening

Sommerhusudlejere og campingpladser gør status og konkluderer, at sommeren 2012 ikke har været god.

sommerhuse.jpg

I den kommende uge begynder børnene i skole. Ferien er slut for de fleste og de, der lever af turisme, kan gøre status og konstatere, at sommeren 2012 ikke var god.

Dårligt vejr og økonomisk krise har sat sine spor på sommerhusudlejningen og camping-industrien. Her melder man om en markant tilbagegang i forhold til tidligere år.

- Især juli måned var præget af dårligt vejr og dermed en dårlig belægning. Vi mistede mellem 15 og 20 procent, siger indehaveren af Vedersø Klit Camping, Kjeld Stykkel.

Herning-virksomheden Cofman, der driver Danmarks største portal for udlejning af sommerhuse, fortæller at markedet i juli er gået tilbage med 25 % i forhold til sidste år.

- Det vi håber nu er, at udlejningerne i august kan indhente noget af det tabte. Der er tryk på, men skal vi være realistiske må vi erkende, at det fald, der har været i juli bliver svært at hente ind, siger Kjeld Mygind, salgsdirektør i Cofman.

2:32
Dårligt vejr har sat sine spor på sommerhusudlejningen og campingindustrien. Her har de tabt op mod en fjerdedel af den sædvanlige omsætning:.