Elektroniske cigaretter er populære

De elektroniske cigaretter, der kan simulere tobaksrygning uden røg, er ikke omfattet af rygeloven. Blandt andet derfor er e-cigaretterne blevet ”in”

121119e-cigaret.jpg

Den stigende popularitet kan mærkes hos forhandlerne. Frank Kirkemand fra Lemvig har solgt e-cigaretter i et år, og i dag sælger han over tusind sæt om måneden.

- Det går rigtig godt. Vi har svært ved at få armene ned. Vi startede for 14 måneder siden som en hobbybeskæftigelse, hvor vi havde det hjemme i vores walkin closet, og nu er vi rykket ud i nye flotte bygnigner, fortæller han.

"Man skal lige vænne sig til det"

Blandt andet på Cheminova, er der mange af de ansatte, der har valgt at kvitte smøgerne, og i stedet gå over til e-cigaretter. Blandt andet fordi, at man må ryge e-cigaretterne indendørs.

- Man skal lige vænne sig til den. Men nu kan jeg lige så godt tage den her som en almindelig cigaret, og mit forbrug af traditionelle cigaretter er faldet fra en pakke om dagen til en pakke om ugen. Måske stopper jeg snart helt med at ryge, fortæller Flemming Høj, der er dagmand på Cheminova.

En elektronisk cigaret fungerer ved, at man opvarmer en nikotinholdig væske, så den kan indåndes som damp - og ikke røg. Det simulerer følelsen af at ryge en almindelig cigaret, men man slipper for mange skadelige tilsætningsstoffer og dårlig luft.