EL: Staten skal betale Hanstholm Havn

Enhedslistens Per Clausen vil have staten til at betale de ekstra 375 millioner kroner, som Hanstholm Havn kommer til at koste.

I går kom det frem, at den planlagte Hanstholm Havn kommer til at koste 375 millioner kroner mere, end der er budgetteret med.

En ny ydermole har skudt prisen i vejret til 875 millioner kroner, og nu er det helt store spørgsmål, om planerne om havnen bliver gennemført.

- Lige nu er vi i en situation, hvor det hele er kastet op i luften, og hvor hele finansieringsgrundlaget er smuldret for det havneprojektet, siger Socialdemokraternes folketingskandidat Simon Kollerup valgt ind fra Nordjyllands storkreds.

Staten skal tage over

Enhedslistens Per Clausen har dog et løsningsforslag. Han mener, at staten bør tage over og sætte havnen på finansloven.

- Det er rimeligt, at staten er med til at investere i infrastrukturen i de dele af landet, hvor man har svært ved at fastholde en udvikling, siger Per Clausen, medlem af Folketinget, Enhedslisten.

Men det forslag lader til at støde på grund hos Simon Kollerup.

- Det eneste rigtige at gøre nu er at afvente havnebestyrelsens møde på tirsdag, hvor man må finde ud af, hvad den nye plan er for udvidelsen. Når den ligger fast, ved vi mere om, hvordan vi skal agere, siger Simon Kollerup.

Se mere om den dyre Hanstholm Havn i nyhederne kl.19.30.

02:25 Luk video