El-cykel med gods i: Kører 45 kilometer i timen

El-cykler er blevet mere og mere populære de seneste par år. En mand fra Sinding har en lidt anderledes elcykel, der kræver nummerplader.

Dan Pedersen cykler på arbejde hver dag, hvor det ikke regner - Fra Sinding til Holstebro. 24 kilometer ud, 24 kilometer hjem. En tur som normalt vil tage over en time. Men for Dan Pedersen tager det kun omkring 45 minutter, og det er uden at bruge ekstra kræfter. 

Han har nemlig en el-cykel. Men ikke hvilken som helst el-cykel. Normalt kan en el-cykel maksimalt køre 25 kilometer i timen, men Dan Pedersens cykel er så hurtig, at den skal have nummerplader på. 

Den er nemlig indregistreret som en knallert 45, hvilket betyder, at han ikke må cykle på cykelstierne, men i stedet skal cykle på vejene. Det har bilister nogle meget forskellige reaktioner på. 

- Folk har blandede reaktioner. De fleste er meget venlige imod mig, og så er der nogen, der hilser lidt alternativt med en fuckfinger, når de kører forbi. Og så er der nogen, der er virkeligt nysgerrige over, hvad det er for en maskine, siger Dan Pedersen. 

Cykel når solen skinner

Dan Pedersen tager cyklen, når solen skinner. Han føler sig friskere, når han tager cyklen ind på arbejdet, i stedet for bare at sidde i bilen. 

- Som alternativ til at tage bilen på arbejdet, så er det væsentligt sjovere og sundere at cykle, siger Dan Pedersen. 

Han er ikke den eneste, der tager el-cyklen på arbejde. El-cykler er i det hele taget blevet meget mere populære de seneste år. 

Hos Danske Cykelhandlere holder de styr på salget af el-cykler og antallet af solgte el-cykler er steget fra 7.217 i 2012 til 30.005 cykler i 2016.