Ekstremt usikker bilist: alkoholpromille over 3

36-årig mand var skyld i flere mindre uheld, inden politiet satte en stopper for hans slingrende kørsel.

En 36-årig bilist fra Skjern-egnen gjorde fredag aften vejene i Herning så usikre, at det må betegnes som et held, at ingen kom noget til.

Den 36-årige gjorde første gang opmærksom på sig selv, da kørte ind i en bil i Østergade. Herfra fortsatte han til Shell-tanken på Silkeborgvej, hvor han kørte ind i en stolpe. Heldigvis fik politiet et tip om den slingrende kørsel, og de tilkaldte betjente kunne anholde manden, da han holdt i kø ved den nærliggende McDonalds.

En alkometertest afslørede hurtigt grunden til, at manden havde svært ved at styre bilen på betryggende vis - testen viste en alkoholpromille over 3. Promillegrænsen er på 0,5.

Alkometertesten er kun vejledende, og en blodprøve skal nu fastslå det nøjagtige indhold af spiritus i mandens blod. Politiets erfaring er dog, at testen plejer at ligge tæt op ad det endelige resultat.

Manden var så påvirket, at han var ude af stand til at blive afhørt. Han har derfor overnattet hos politiet og vil blive løsladt i løbet af lørdagen efter endt afhøring.

Straf for spirituskørsel med en promille over 2,0

*  20 dages betinget fængsel.
* Din bil kan blive konfiskeret.
* Man får frakendt kørekortet ubetinget i minimum 3 år. Herefter skal man enten køre med alkolås i 2 år eller vente yderligere to år med at generhverve kørekortet. 
* Bøde svarende til en nettomånedsløn.
* Man skal gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik), inden man kan generhverve kørekortet. Kurset varer 12 timer og koster 3.200 kr.
* For at generhverve kørekortet skal man bestå en kontrollerende køreprøve (både teori- og køreprøve).

Kilde: Rådet for Sikker Trafik