Ekstraordinære lego-nørder konkurrerer i at bygge den bedste lego-robot

Syv drenge fra Lindbjergskolen i Hammerum stillede i dag op i Lego League i Herning.

De syv drenge besluttede dagen før den store konkurrence alle at kronrage sig.
De syv drenge besluttede dagen før den store konkurrence alle at kronrage sig.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Lego League, Team Fed Ged og syv karseklippede ottendeklasses elever. Det lyder måske som en speciel kombination, men ikke desto mindre var det altså hvad der mødte op i Herning i dag.

Anledningen var chancen for at komme til de nordiske mesterskaber i Lego League, og drengene var Albert, Andreas, Victor, Noah, Anton, Johan og Kasper, som til sammen danner gruppen Team Fed Ged.

36 hold var med til konkurrencen, som blandt andet går ud på at programmere sin egen lego-robot til at løse forskellige opgaver.

- Det er på en måde lidt ligesom e-sport, jeg ved ikke om man kan kalde det rigtig sport. Det er hjernesport, siger drengene.

Forsvarende mestre

Drengene deltog også sidste år, og der blev de udråbt til den samlede vinder for hele dagen. En titel de arbejder hårdt for at genvinde. 

- De har virkelig lagt nogle timer i det. Så sent som i aftes, gik de hjem fra skolen ved 22-tiden, siger Jørgen Nielsen, der er vejleder for blandt andet Team Fed Ged.

Og trods en flok skuffede drenge efter at deres lego-robot ikke makkede ret, løber Team Fed Ged igen i år med den samlede sejr i Lego League.

En sejr der altså fører dem til de nordiske mesterskaber, der afholdes i Roskilde den 29. og 30. november.

2:27
Mød de syv drenge her.