Ekstra hjælp til Huntingtons Chorea

Herning Kommune tildeler 190 millioner kroner til at udbygge plejehjemmet Lindegården, der skal tage sig særligt af den dødelige sygdom

090127_Huntington.jpg

Byrådet i Herning var i eftermiddag fremme med den helt store pung: Byrådet bruger mere end 190 millioner kroner på at udbygge plejehjemmet Lindegården i Herning. De mange millioner er den største anlægsinvestering i kommunen i denne byrådsperiode.

Pengene skal blandt andet bruges til 18 boliger til beboere med den meget specielle sygdom Huntingtons Chorea. Sygdommen der er arvelig findes især i området omkring Herning. Den ødelægger centralnervesystemet og ændrer i første omgang folks personlighed.

I Danmark findes der 450 personer som lider af Huntingtons Chorea. Historisk set har sygdommen været stærkt repræsenteret omkring Herning. Kommunen har i dag kendskab til 25 tilfælde, hvor af de 13 er så syge at de må bo i en beskyttet bolig. Huntingtons Chorea er en kronisk sygdom, man dør af. Hvornår den bryder ud, og hvor længe man kan leve med sygdommen er meget individuelt.

Fakta om Huntingtons Chorea

Landsforeningen mod Huntingtons Chorea

Se interview med demenskonsulent Anni Wichmann om sygdommen her:

1:41