Ekstra hård valgkamp for kandidater nederst på valglisterne

Kandidaterne nederst på valglisterne kæmper en ekstra hård kamp for at blive valgt ind i by- og regionsråd. TV MIDTVEST har mødt to gange Karin og en Karina.

Socialdemokratiet
Foto: Sean Kelly Christensen

Valgkampen er gået ind i sin afgørende fase, og for kandidaterne, der ikke står øverst på partiernes lister, er kampen ekstra hård

- Jeg føler måske ikke helt, at jeg får den opmærksomhed som de, der er inde og højere oppe på listen. Måske er det en selv, der er lidt sensibel, men det er det, man føler, og det er en hård kamp, siger Karin Lange.

Karin Lange fra Ikast er nr. 14 ud af 15 på Socialdemokratiets liste i Ikast-Brande Kommune.

- Det er også i orden. men det er en hård kamp. det er jeg klar over. Det er min egen skyld når jeg først vælger det når vi er prioriteret. sjovere at stå længere oppe, siger Karin Lange.

Hun har før siddet i byrådet, men det 16 år siden, og nu kæmper hun altså for at komme ind igen.

- Jeg har været flittig til at skrive læserbreve, og jeg er med til alt det, vi arrangerer. Jeg deler roser ud, og så kan jeg ikke gøre så meget mere end håbe på, at folk kender mig og stoler på det, jeg står for, siger Socialdemokraten.

- Der skal det til, at folk nok bare kender mig. Ellers går man nok ikke ned og kigger i bunden af listen. Det skal være folk der siger, at hende der ved vi, hvad står for, og hende vil vi godt stemme på, siger Karin Lange.

Fra én Karin til en anden

I Viborg pakker Karin Clemmensen valgposer på livet løs i håb om at blive genvalgt til byrådet i Viborg Kommune.

- Vi er rigtig mange kandidater i det her lille lokalområde og mange til at dele stemmerne. Vi kan ødelægge det for hinanden, og derfor er så vigtigt, at folk er bevidste om at stemme personligt på en lokalkandidat, siger Karin Clemmensen.

Karin Clemmensen er nr. 9 ud af 23 kandidater på Venstres liste i Viborg Kommune. Både politikerens mand og børn er involveret, så Venstre-kandidaten kan få slået sit navn fast.

- Jeg lægger ting på Facebook - ikke om politik, men om hvad jeg står for, og så skriver læserbreve, der heller ikke handler mærkesager, men i stedet med et twist, så folk får lov til at læse om andet end politik, siger Karin Clemmensen,

Lige nu står den på valgkamp næsten 24 timer i døgnet.

- Det er 24/7, jeg fører også valgkamp i drømme. Det er hårdt i øjeblikket, men det skal være sådan, at når vi kommer til tirsdag, så tænker vi, at vi har gjort alt, hvad vi kunne, og så krydser vi fingre for, at det går, siger Venstre-kvinden.

To gange Karin og en Karina

Ligesom de Karin’er kæmper Karina Enggaard også for at kapre stemmer. Hun stiller op til regionsrådet for Alternativet i Region Midtjylland, hvor hun er nr. 3 ud af Alternativets 5 kandidater til regionsrådet.

- Regionsvalget er det hemmelige valg, og ingen ved, hvornår det er. Det en hård kamp, siger Karina Enggaard.

Det er første gang, at Alternativet opstiller kandidater til regions-og kommunalvalget. Også det giver udfordringer.

- Det er handler også om erfaring, at jeg ikke har nogen, jeg kan læne mig op ad og spørge, hvordan de gjorde I sidste gang, for der var ikke nogen sidste gang, siger Karin Enggaard.

Alligevel tror kandidaten fra Favrskov Kommune på en plads i regionsrådet.

- Jeg prøver at komme ud som og fortæller om det uanset, hvor jeg kommer hen, så folk er ved at være trætte af mig, siger Karina Enggaard.