Eksperter: Ulvene kommer i flok

Ifølge svenske eksperter kommer der flere ulve til Midt- og Vestjylland, og de kommer i flok. Det er en af konklusionerne, efter at DTU Veterinærinstituttet har obduceret de får, som blev angrebet på en mark ved Herning. (Foto: Kris Stadsbjerg Hansen)

vildt-kamera-003-ny.jpg

De svenske eksperter er ikke i tvivl. Ulven bliver på sigt en del af den danske natur. Torsdag formiddag kunne DTU Veterinærinstituttet afsløre, at alt tyder på, at det er en ulv, der har angrebet får på en mark ved Herning. Det viser den obduktion, som de svenske eksperter deltog i.

Og ifølge vildtkonsulent Steen Fjederholt, der også overværede obduktionen, er svenskerne sikre.

- De var helt klare på, at der kommer flere strejfende ulve og på et tidspunkt ulve der etablerer sig som en regulær flok, siger Steen Fjederholt.

Ulven kommer

Svenskerne er vant til ulve i flok i naturen, og det kan midt- og vestjyderne også godt indstille sig på.

- Det kan måske tage 10 - 15 år, og det kan måske gå hurtigere afhængig af, hvor mange ulve der pumpes ud af bestandene i Tyskland, siger Steen Fjederholt.

Indtil videre er der taget flere billeder af det, som eksperter er sikre på, er en ulv. Senest blev dyret på billedet ovenfor fotograferet ved Stendis syd for Vinderup. Her gik den i en fotofælde som Kris Stadsbjerg Hansen havde sat op.

Se her et længere interview med vildtkonsulent Steen Fjederholt, hvor han fortæller om fremtiden med ulve i Danmark:

2:16
Steen Fjederholt fortaeller om fremtiden med ulv i Danmark