Eksperter kritiserer Genans bestyrelse

Flere eksperter kritiserer bestyrelsen i Viborg-koncernen Genan for at have sovet i timen, skriver Jyllands-Posten. Bestyrelsesmedlem afviser beskyldningerne.

20140624-035-HD__17KN2Genan.Exported.01.jpg

Regnskaberne i Viborg-firmaet Genan har i årevis været fyldt med fejl. Det er blevet tydeligt gennem de seneste måneder, hvor nye revisorer har forsøgt at udrede trådene, efter firmaets mangeårige revisor hos Deloitte er stoppet.

Fejlene skulle være blevet opdaget

Nu kritiserer flere eksperter bestyrelsen for ikke at have opdaget fejlene i regnskaberne for dæk-genanvendelses-firmaet.  Blandt andet jura-professor Lars Bo Langsted fra Aalborg Universitet.

- Når bestyrelsen ikke har opdaget det her, er spørgsmålet, om den har gjort sit arbejde godt nok og sikret, at selskabets afrapportering er korrekt, siger han til Jyllands-Posten.

PKA afviser kritikken

Pensionsselskabet PKA er storinvestor i Genan og  har siddet i bestyelsen siden 2008. I sidste uge måtte selskabet redde Genan fra konkurs og indtil videre er tabet på dæk-koncernen mere end 800 millioner kroner. Men selskabet afviser kritikken.

- Revisionsprotokollerne var uden anmærkninger. Der lå en klar dokumentation af, hvad virksomheden kunne få af interne avancer mellem de to søsterkoncerner i virksomheden, og så fik bestyrelsen perioderegnskaber uden særlige anmærkninger, forklarer PKA's investeringsdirektør Michael Nellemann, der har været bestyrelsesmedlem i Genan i mere end seks år.