Ekspert: Sjusket af bagmandspolitiet

En post-fejl redder formentlig den tidligere direktør for Morsø Sparekasse for en tur i landsretten: Finansekspert Lars Krull kalder sagen for sjusket.

091015 Postfejl.jpg

I Juli måned blev den tidligere Bankdirektør i Morsø Sparekasse, Jørn Balch Christensen frifundet i den såkaldte Ebh-sag om påstået kursmanipulation, mandatsvig og bedrageri. Men Bagmandspolitiet ankede dengang sagen, og direktøren kunne se frem til endnu en tur i retten.

Den sag bliver måske alligevel ikke til noget. Bagmandspolitiet fik nemlig sendt anken for sent afsted med posten, og derfor har Vestre Landsret afvist anken.

Finansekspert Lars Krull fra Aalborg universitet mener at hændelsen er sjusket.

- Man havde tænkt sig at tiltale en bankledelse fordi man mente, at de ikke fulgte reglerne for bankvirksomhed ordentligt, at de ikke fulgte de regler, retningslinjer og forretningsgange, som de burde. Så er det jo meget pinligt, at dem der tiltaler dem heller ikke følger de regler og forretningsgange, der gælder, for at rejse en tiltale, siger Lars Krull.

Sagen begyndte i 2010. Bagmandspolitiet mente, at der var tjent 1,3 millioner kroner på ulovlige aktiehandler.

Lars Krull tror, at den manglende ankesag vil krænke manges retsfølelse.

- Vi kan jo alle sammen godt lide, at man skal kunne stå til regnskab ved en domstol, og her er nogen, som ikke kommer til at stå til regnskab ved en domstol, uanset om de er skyldige eller ej, en banal formalitet, siger Lars Krull.

Bagmandspolitiets kommunikationschef Mikkel Thastum mener, at det er postvæsnet, der har lavet en fejl, men erkender, at det i sidste ende er deres eget ansvar, at brevet ikke er blevet afleveret.

Bagmandspolitiet overvejer nu at anke Vestre Landsrets afgørelse.