Ekspert: Ligner ikke typisk ulveangreb

Ulveekspert har nu undersøgt de får, der blev fundet døde efter et angreb vest for Holstebro. Efter hans vurdering peger pilen væk fra ulven som gerningsdyr.

19Ulvebid.1_0.jpg

Fåreavler Peter Helén mistede i tidsrummet mellem onsdag og torsdag ti får på en mark vest for Holstebro.

- Det så meget slemt ud. Jeg har aldrig set noget lignende.

To var døde efter voldsomme bid i halsregionen, mens otte simpelthen var død af stress og chok efter at være blevet jagtet rundt i folden.

Det fik øjeblikkeligt Peter Helén til at rette sin mistanke mod et helt særligt gerningsdyr.

- Den måde, de er blevet bidt voldsomt i halsen på, ligner et typisk ulveangreb, sagde den rystede fårehyrde til TV MIDTVEST tidligere på dagen og tilføjede, at han tidligere har set ulve i området.

Ikke overvejende sandsynligt

Steen Fjederholt er vildtkonsulent ved Naturstyrelsen og ekspert i ulvebid.

I dag skulle han derfor undersøge de døde får nærmere. Hans første konklusion peger dog snarere på, at en hund står bag angrebet.

- Der er for mange bid, og det er for svagt til, at jeg umiddelbart vil vurdere det til at være ulvebid, sagde han som undersøgelsen af fårene skred frem.

DNA giver endeligt svar

Der blev efter de første undersøgelser taget en DNA-prøve fra de døde får, der senere kan fastslå, hvilket dyr, der har angrebet fårene vest for Holstebro.

- Det hedder sig jo, om det er overvejende sandsynligt, at det er en ulv eller ikke. Og der vil jeg sige, ud fra angrebsmønstret, så er det ikke overvejende sandsynligt, at det er en ulv. Men nu har jeg prøver i lommen, og så må vi se, lød det fra Steen Fjederholt.

Der kan gå to måneder, før DNA-resultaterne endeligt opklarer, hvilket dyr der står bag angrebet på fårene.

Se mere i udsendelsen 19.30:

 

 

2:01