Ekspert kritiserer politiets afhøringsmetoder

Efter at have set TV/MIDT-VESTs interview med Jan Lindholdt Mikkelsen kritiserer en juraekspert nu politiets afhøringsmetoder.

121010EvaSmith001.jpg

Mandag aften i TV/MIDT-VEST stod Jan Lindholdt Mikkelsen frem og fortalte sin historie om, hvordan han havde oplevet at være uskyldig mistænkt i Maria-sagen fra Herning. I 18 dage var han fængslet og igennem et hav af afhøringer

- Du kunne have haft et blackout, og for din familie er det bedre, at du indrømmer, at det var der gjorde det.

Sådan forklarer Jan Lindholdt Mikkelsen, at politiet pressede ham under afhøringerne. Og det er ikke rimeligt, mener Eva Smith, der er juraprofessor:

- Vi må tage et forbehold for, at han kan være chokeret, men sådan som han har oplevet det, må man sige det er uprofessionelt.

På grund af afhøringerne kom Jan Lindholt til sidst selv i tvivl, om det rent faktisk var ham, der har begået drabet

- Jeg mener, at man som politi bør være så objektiv som overhovedet muligt. Vi ved jo, at der er en mulighed for, at det ikke er ham. Det vil være meget uheldigt at få en falsk tilståelse, siger Eva Smith.

Hun mener, at politiet skulle have nøjes med at bringe de facts frem, som de er sikre på. Men politiet fortryder ikke deres måde at have gennemført afhøringerne på

- Man kan altid diskutere, hvordan ordene er faldet i forhold til hinanden, men jeg synes, det er vigtigt at forholde sig til, at Jan fastholder et øjebliksbillede af en lang samtale og en lang afhøring, fortæller Ole Henriksen, der er efterforskningsleder ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Se juraekspert Eva Smith forklare, hvorfor politiets afhøringer er kritisable:

Se politiets efterforskningsleder Ole Henriksen svare på kritikken: