Tal med børnene: Ekspert er imod mobilforbud

Flere skoler forbyder eleverne at bruge telefonen i skoletiden, men en ekspert mener ikke, det er den rigtige vej at gå.

mobiltelefoner_i_skolen.jpg
Foto: Troels Esmarch

På næsten hver fjerde folkeskole, skal eleverne aflevere deres mobiltelefon om morgenen, og først når skoledagen er slut, får de telefonen igen. Det viser en stikprøveundersøgelse, skriver Jyllands-Posten.

En af de skoler er Halgård Skole i Holstebro, men ifølge en ekspert er det slet ikke den rigtige vej at gå.

 - Tal med børnene om, hvordan de skal bruge telefonen. Især i undervisningstiden og hvad der er fritid – det er to forskellige ting, og det skal de selvfølgelig lære, siger Jonas Ravn, der er foredragsholder og projektleder hos Center for Digital Pædagogik.

1:57
Hør alle Jonas Ravns pointer i interviewet her. 

Han er dog positiv over, at rigtig mange skoler har valgt at tage emnet op.

- Jeg har det først og fremmest rigtig godt med, at så mange skoler har valgt at have en holdning til mobiltelefonen i skolen. Men umiddelbart er jeg ikke selv kæmpestor fan af den franske model, hvor man fjerner telefonen helt, siger Jonas Ravn.

Han mener i stedet, at man skal inddrage børnene i processen. Han foreslår, at man har balancerede politikker for hver enkelt årgang i skolen, som jævnligt bliver taget op til diskussion.

- Jeg tror, det er vigtigt, man skaber nogle rum, hvor børnene også selv får lov at reflektere over, hvad det vil sige, at man har den her mobil på sig hele tiden. Det er jo en vigtig del af den digitale dannelse, at man også lærer at være sammen med teknologien, siger han.

1:50