Ekspert: DNF kendt for ballade, slagsmål og nazisympatier

Danmarks Nationale Front, der har varslet politiet om demonstration i Skive og Viborg, er kendt for vold, overfald og nazisympatier, fortæller ekspert.

Demoøvelse
Foto: arkivfoto

Lørdag har DNF, Danmarks Nationale Front, anmeldt demonstrationer i Skive og Viborg. Ifølge ekstern lektor Chris Holmsted Larsen fra Roskilde Universitet er gruppen kendt for tidligere at have lavet tumult.

- Danmarks Nationale Front er én af de mest ekstreme grupperinger, vi har på den alleryderste højrefløj. En gruppe, der er meget militant, hvor flere af medlemmerne tidligere har været involveret i uroligheder - blandt andet slagsmål med politiske modstandere, og der er også flere sager om overfald på folk med anden etnisk herkomst, forklarer han til TV MIDTVEST.

Involveret i overfald uden for Skive

Chris Holmsted Larsen forsker i emner som fascisme, ekstremisme og politisk vold. Blandt andet skriver han i en rapport om politisk ekstremisme, at DNF i 2011 var involveret i et overfald på en dansk familie, hvor faderen var af indisk herkomst, på Knud Strand vest for Skive.

- Det er en gruppe, som både rummer nynazistiske medlemmer - altså folk, der finder politisk inspiration i Hitlers Tyskland - og så er der også en række medlemmer, som har mere blandet baggrund; der er ultranationalister eller højrenationale, som de nogle gange betegner sig som. Men det er i hvert fald en gruppe, som ikke holder sig tilbage for at anvende politisk vold i deres kamp, siger han.

Han er dog ikke sikker på, at de er i stand til at tiltrække så mange ligesindede, at de kommer til at gøre noget væsen af sig ved de annoncerede demonstrationer lørdag.

- Det er ikke nogen særlig stor gruppe, vi har med at gøre - og der kan gå lang tid mellem, man hører noget fra dem. Men baseret på det, vi har set tidligere, er de i hvert fald kendt for ikke at være bange for at fremprovokere slagsmål med den anden politiske yderfløj. 

Fredag kl. 19.30 kan I se mere om, hvordan moddemonstranter forbereder sig.