Ejer fandt iPhone-tyv ved hjælp af app

Natten til torsdag blev en 20-årig tyv fundet med hjælp fra en app, der kan lokalisere iPhones.

IPhone applikationen Find my iPhone hjalp med at finde en røver, der natten til torsdag stjal en iPhone på Palle Fløes Vej i Herning. Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix

Klokken 01.42 blev en ung mand fra Hammerum udsat for et gaderøveri.

- Hvis du ikke afleverer dine ting, får du nogle på hovedet, fik han at vide, lyder det fra Lasse Ivanøe, der er leder i beredskabet i Herning.

Læs også Indbrudstyv kørte galt og flygtede: Blev indhentet af politihund

Derefter afleverede den unge mand ufriviligt sin mobiltelefon, cigaretter og lighter til de to unge mænd, der havde taget fat i ham.

De to unge mænd kørte hurtigt derfra i en bil, hvorefter den bestjålede ringede til politiet.

App finder tyven

Politiet kom derud med det samme og sammen med den bestjålede unge mand finder de ved hjælpe af appen Find my iPhone frem til lokationen af den stjålede mobiltelefon.

Da de kommer frem til Teglvænget i Herning, hvor mobilen står lokaliseret, ser de en bil magen til den, der tidligere kørte den bestjålede.

I bilen sidder en 20-årig person fra lokalområdet.

Han er påvirket af euforiserende stoffer og nægter kendskab til mobiltelefonen, der findes i bilen i forbindelse med en ransagning.

Den 20-årige mand i bilen anholdes klokken 02.45 og bringes til stationen i Herning. Her er han blandt andet sigtet for gaderøver og narkokørsel. Den 20-årige skal afhøres i dag.

Læs også Civilbetjent genkendte butikstyv – blev anholdt med tasken fuld af kød