Krydsfelt

Ejer af tankstation: - Asylansøgere skræmmer mine kunder væk

Michael Nielsens tankstation i Bording er plaget af afviste asylansøgere fra Udrejsecenter Kærshovedgård, der gør hans kunder utrygge.

Michael Nielsen føler sig plaget af afviste asylansøgere fra Kærshovedgård, som bruger hans tankstation i Bording som varmestue.
Michael Nielsen føler sig plaget af afviste asylansøgere fra Kærshovedgård, som bruger hans tankstation i Bording som varmestue.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Næsten dagligt bliver Michael Nielsens tankstation i Bording brugt som varmestue for afviste asylansøgere fra Udrejsecenter Kærshovedgård. Og det påvirker hans forretning.

- Vi oplever, at der kommer flere ind fra udrejsecentret, og de kommer gerne i grupper, og så står de i butikken i to, tre eller nogle gange fire timer, hvor de næsten ikke bruger penge. Det er én ting, men de fylder også meget, og de støjer meget, siger Michael Nielsen, medindehaver af OK Plus i Bording. 

27:51
Her kan du se hele programmet "Krydsfelt" med blandt andre udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

I begyndelsen kunne Michael Nielsen godt håndtere problemet, men nu fylder det så meget, at han har været nødt til at lave ændringer i sin butik.

- Vi havde fri internet til vores kunder, men det er vi blevet nødt til at afmelde, for de bruger det som en varmestue, og det gør nogle af vores kunder utrygge, og mit personale er også utryg ved det, siger Michael Nielsen. 

1:02
Radikale Andreas Steenberg mener, det ville løse problemerne med utryghed, hvis der ikke boede dømte asylansøgere på Kærshovedgård.

Mine døtre tør ikke længere gå alene

Udover at være ejer af en tankstation så er Michael Nielsen også far til to piger. Han bor med sin familie i det lille lokalsamfund i Bording. Men trygheden er ikke, som den har været.

- Min datter cykler aldrig til togstationen, for så siger hun, at de bare stjæler hendes cykel. Hun er utryg, når hun sidder på banegården. Ofte snakker vi i telefon med hende, når hun skal med toget, fordi der færdes folk rundt, og det synes jeg er en træls ting, siger Michael Nielsen.

De problemer får udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, Venstre, kendskab til i debatprogrammet Krydsfelt, hvor emnet bliver debatteret. Hun er ked af, at Kærshovedgård er blevet et problem for borgerne.

- Meningen er jo ikke, at man som borger i det her område skal være utryg. Meningen er, at vi har et udrejsecenter, hvor vi skal få folk til at rejse ud fra, så de mennesker, der ikke har ret til at være i Danmark, kan komme ud af landet. Men man skal jo også som borger kan leve med at have sådan et udrejsecenter, siger udlændinge- og integrationsministeren.