Ejendomssalg reddede SIF-regnskab

Sportsligt var 2015 et deprimerende år for Silkeborg IF. Men et ejendomssalg reddede finanserne.

260815SilkeborgIF.jpg

For tilhængerne på lægterne var 2015 et trist og deprimerende år med nedrykning fra superligaen. Men mens sæsonen ikke stod til at redde, gik det bedre for finanserne.
    
De nød godt af et større ejendomssalg, og derfor gav Silkeborg IF et habilt overskud sidste år.
    
- Ejendomssegmentet har i 2015 igen realiseret en stabil og stærk indtjening til koncernen.
    
- Årets mest positive begivenhed i ejendomssegmentet blev konstateret i april måned, da dattervirksomheden, K/S Papirfabrikken, realiserede boligcasen i det tidligere "Performers House" indeholdende 18 eksklusive ejerboliger, skriver Silkeborg IF i sit regnskab.
    
Det viste et overskud på 9,1 millioner kroner baseret mod et tab i 2014 på 7,5 millioner kroner. Indtægterne fra ejendomssalg lød på 10,2 millioner kroner, og uden disse havde klubben givet et underskud.
    
Målsætningen for Silkeborg IF er at rykke tilbage op i Superligaen. Det ligger klubben dog ikke til for nuværende, da den indtager en femteplads i første division.
    
Derfor er forventningerne til 2016 også meget usikre. Silkeborg IF venter et resultat på mellem minus tre og plus tre millioner kroner, hvis man ser bort fra udsving i værdien af ejendomsporteføljen og skattebetalinger.
    
- Koncernens resultatforventning er behæftet med usikkerhed grundet koncernens naturlige eksponering mod sportslige resultater, skriver Silkeborg IF i regnskabet.
    
Klubben vil på længere sigt bringe "balance" i fodboldøkonomien. Men det vil kræve en oprykning til Superligaen og opbakning til det nye stadion, der er ved at blive bygget.
    
- Det er ledelsens vurdering, at realisering af disse forventninger kræver en stor indsats fra koncernens samlede organisation, men også en markant opbakning fra lokalområdets erhvervsliv, samt en succesfuld anvendelse af byens nye stadion, JYSK Park, der forventes ibrugtaget i sommeren 2017, skriver Silkeborg IF.
    
/ritzau/