Ejendomsmatador sælger ud: 100-vis af lejligheder til salg

Hans Jakobsen sælger ud af sine ejendomme i Skive. Flere hundredevis af lejemål er sat til salg for 272 millioner kroner.

Brogården
Foto: Trine Markfoged Jensen, TV MIDTVEST

En stor del af Skive er sat til salg for samlet 272 millioner kroner. Det er en række markante ejendomme i Skive, der er til salg blandt andet 55 lejligheder i Søndergadecentret og den 111 år gamle bygning Brogården, som for mange skibonitter er et ikon for byen.

- Det (Brogården red.) er en flot gammel ejendom, som der er ved at være alt for få af, siger Agela Schmidt fra Skive.

- Det er en historisk bygning, som mange folk fra Skive-egnen specielt ældre lægger meget mærke til, siger Frederik Toft fra Skive.

Men nu er Brogården sammen med hundredvis af lejligheder og erhvervslejemål sat til salg. Det er Hans Jakobsen, der sælger ud af de mange ejendomme, som han gennem 30 år har opkøbt og renoveret. Hans Jakobsen har ellers været en vellidt udlejer i Skive.

- Hans er en markant personlighed. Han er en af de største og en af også de bedste udlejere, som vi har i Skive Kommune, siger borgmester i Skive Kommune, Peder Christian Kirkegaard (V).

Den 111 år gamle Brogården husede fra start en fornem restaurant af samme navn. Bygningen har de senere år gennemgået en omfattende renovering.

- Med Brogården har han (Hans Jakobsen red.) sat et aftryk på en markant ejendom i Skive. Restaureringen er sket med nænsomhed og stor respekt for ejendommens karakter, siger Peder Christian Kirkegaard.

Hans Jakobsen er som ejendomsmatador kendt for at gå stille med dørene, men mange af byens ældre borgere kender ham som Hydro Hans. Navnet stammer fra dengang Hans Jakobsen åbnede servicestationen Hydro på Viborgvej. Siden da har han altså købt og udlejet massevis af bygningen med pli. Skives borgmester håber, det bliver lige så let at være kommunal myndighed over for den, der står klar med de 272 millioner til at overtage ejendommene. 

- Jeg håber selvfølgelig, at hvis han får solgt sine ejendomme, at det så bliver en, der kan overtage på samme gode måde og køre det videre, som Hans har gjort, siger Peder Christian Kirkegaard.

Det er Danbolig Erhverv Kolding, der står for salget af de mange ejendomme i Skive. Og som mægleren siger til TVMIDTVEST: Køberen skal være en af de større i markedet.