Ejendomsmægler forventer fut i sommerhussalg efter lovændring

Fra mandag bliver det muligt at låne op til 75 procent i realkredit til sit sommerhus. En ejendomsmægler fra Søndervig glæder sig.

Lars Kvist
Foto: Morten Thomsen TV MIDTVEST

Tidligere var det kun muligt at låne op til 60 procent i realkredit til sit sommerhus, men med en lovændring der træder i kraft på mandag, regner en ejendomsmægler i Søndervig med at få gang i et ellers lunkent marked. 

- Det vil helt klart give en øget efterspørgsel af sommehuse herude, siger Lars Kvist, ejendomsmægler ved EDC Søndervig.

Fra mandag bliver det muligt at låne op til 75 procent i realkredit til sit sommerhus. Argumentet er, at det skal sætte skub i markedet. Og det vil det også alt andet lige gøre, lyder vurderingen fra Morten Hornbak, der er boligkonsulent i Spar Nord.
    
- Købekraften vil stige, fordi det bliver billigere at finansiere købet af fritidsbolig. Så vi forventer, at markedet vil få lidt kærlighed, siger han.

Det er venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen, som er ophavmand til de øgede lånemuligheder.

- Det vil altså være med til at sætte noget mere gang i vores sommerhusområder, og de ligger ofte i nogle af vores landdistriktsområder, og derfor har det her også et element af at understøtte vores dagsorden fra Venstre om at sikre et Danmark i bedre balance, siger Torsten Schack Pedersen (V).

Ifølge boligsiden.dk er der lige nu 1647 fritidshuse til salg i Vestjylland. Halvdelen af de vestjyske sommerhuse har været til salg i mere end et år.

Nationalbanken har advaret Folketinget om, at de nye lånemuligheder kan medføre overophedning af markedet. Men det er forligspartierne bag forslaget uenige i.