EG køber Silkeborg Data

EG, det tidligere EDB-gruppen, opkøber Silkeborg Data og bliver en markant aktør inden for it-løsninger til det offentlige.

EG.jpg

Opkøbet af Silkeborg Data løfter EG's omsætning til mere end 2 mia. kroner, og er i tråd med EG's strategi om at være førende leverandør af it-løsninger til det offentlige.

Silkeborg Data leverer løn- og personaleadministration til fire regioner, 28 kommuner og en lang række offentlige virksomheder og institutioner. Virksomheden har løftet omsætningen fra 170 mio. kroner i 2010 til 274 mio. kroner i 2014.

- I lang tid har EG haft en klar strategi om at blive en af de største udbydere af it-løsninger til det offentlige. Opkøbet af Silkeborg Data passer perfekt ind i denne målsætning. Silkeborg Datas udbredte kendskab til det offentlige område er et godt match, og sammen har vi størrelsen til at hjælpe alle kommuner og regioner i en tid, hvor kravene til de digitale løsninger bliver større og større, siger direktør for EG, Leif Vestergaard.

Siden 2011 har EG købt adskillige store spillere inden for digitale sagsbehandlingsløsninger og vandt i 2015 udbuddet om det Kommunale Ydelelsessystem KY.

Med købet af Silkeborg Data har EG over 420 medarbejdere, der arbejder med løsninger til det offentlige Danmark. Virksomheden udvikler og leverer digitale løsninger til alle danske kommuner og fire ud af fem regioner. Virksomheden har eksisteret siden 1977 og har hovedkontor i Herning. I alt har virksomheden 1850 medarbejdere og 25 kontorer over hele Skandinavien.

Overtagelsen af Silkeborg Data forventes at være endeligt udført til november.

1:49
Herning-virksomheden EG opkøber Silkeborg Data. Det giver EG en omsætning på 2 milliarder kroner.