Efterskolernes Store Tudedag

I disse dage siger flere end 25.000 elever farvel til hinanden på landets efterskoler. Også på Kongenshus Efterskole var det Store Tudedag.

Der var plads til et lille smil mellem tårerne, da Sohie Frostholm og hendes kammerater lørdag sagde farvel til hinanden på Kongenshus Efterskole.
Der var plads til et lille smil mellem tårerne, da Sohie Frostholm og hendes kammerater lørdag sagde farvel til hinanden på Kongenshus Efterskole.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

I dag er døbt Store Tudedag på landsdelens efterskoler. For selvom sommerferien starter for eleverne, er farvellet til efterskolen hårdt.

Det stod klart, da eleverne på Kongenshus Efterskole idag sagde tak for denne gang med lange krammere og tårer i en lind strøm. 

- Det er forfærdeligt, hulker en grådkvalt pige uden for skolens bygninger.

Men først var der taler og tårer.

Så musik og tårer.

Efterfulgt af en kort snak - med tårer

- Det er rigtigt hårdt at skulle sige farvel til dem, man har boet med i løbet af det sidste år, græder Sophie Frostholm, der netop har været elev i 10. klasse på Kongenshus Efterskole. 

Tårene er egentlig en form for kvalitetsstempel på, at efterskolen fungerer, forklarer forstanderen.

- Det er jo noget specielt med efterskoler. Man kommer så tæt på hinanden igennem hele året. Det er ikke ret meget privatliv, man har, og når man så skal skilles efter et år, jamen så kommer tårerne, siger Johan Vethe, forstander på  Kongenshus Efterskole.

Han erkender, at han heller ikke kan holde tårerne tilbage.

Efterskoleopholdet har givet eleverne meget mere end våde øjne

- Venner for livet, siger Mathilde Nørgaard, der også lige har gået i 10. klasse på efterskolen.

Flere end 25.000 elever har i disse dage måttet sige det svære farvel på efterskoler landet over.

1:39