Efterskolerne ramt af besparelser

Forældre og skoler mærker nu konsekvenserne af Regeringens efterskolebesparelser

Fingeren i vejret.jpg

Søndag var første skoledag på mange af regionens efterskoler. Men det er ikke alle steder, man kan glæde sig lige meget. På Rovvig Efterskole på Mors mangler man nemlig stadig godt 20 elever for at få fyldt alle 80 pladser. En del af årsagen ligger i et forstanderskifte, men værre endnu er de besparelser, som Regeringen har vedtaget sammen med Dansk Folkeparti. Besparelserne betyder, at der i løbet af de næste 3 år vil forsvinde 300 millioner kroner i tilskud til efterskolerne, så forældrene må grave dybere i pengepungen. Det er typisk familier, der tjener over 300.000 kroner om året, der skal betale mere.

 - Vi kan mærke det på elevoptaget i år, som ikke er lige så højt, som det har været hidtil, fortæller den nye forstander, Rasmus Pommer. Han mener, det er svært at gætte, hvor omfangsrige konsekvenserne af besparelserne vil blive de kommende år. For forældrene betyder det, at der skal planlægges og lægges budget, inden barnet sendes af sted på efterskole.

- Det er i forvejen mange penge, man skal hive ud af sit budget, så det er klart, det betyder noget, forklarer Kate Reese-Lange, der er mor til Sebastian, 2. års-elev på Rovvig Efterskole. 

 

For at imødekomme forandringerne har skolen derfor oprettet et PR-udvalg, der skal gøre skole bedre til at gøre reklame for sig selv, mens Rovvig også vil fokusere endnu mere på at udvikle fem speciallinjer på skolen.