Efterskoler vil kalde elever tilbage

I næste uge vil flere efterskoler i landsdelen begynde at kalde elever tilbage, selv om lockouten fortsætter.

tom_skole.jpg

Flere efterskoler i landsdelen har måttet sende elever hjem pga. lockouten. Men i næste uge vender eleverne tilbage på Skals, Vostrup, Salling og Kongensgaard efterskoler.

Hvis efterskolerne ikke skal miste deres statstilskud, skal den forsømte undervisning indhentes. Og tiden til at indhente det forsømte, bliver dag for dag mindre og mindre. Minimumskravet på 21 timer om ugen skal opfyldes, hvis efterskolerne vil undgår at miste stats- og forældretilskud.

Tager tre uger at indhente

På Venø efterskole har eleverne foreløbigt været sendt hjem i ti skoledage. Det kan tage op til tre uger at indhente det forsømte, vurderer forstanderen for Venø Efterskole.

- Det bliver et meget koncentreret forløb, de kommer til at opleve den sidste tid. Det ene, det er at hente de timer igen, vi skal hente. Det andet er at forberede til de prøver, som vi ikke ved, hvad vi skal gøre klar til, siger forstander Erik Poulsen, Venø Efterskole.

Efterskoleforeningens formand opfordrer i dag Frie Skolers Lærerforening, til at forhandle en aftale på plads for efterskolelærerne udenom om Danmarks Lærerforening og KL.

2:08
Hjemsendte efterskoleelever får travlt med at indhente forsømte undervisningstimer efter lockouten.