Efterskoler på jagt efter nye elever

I dag var det Efterskolernes Dag. Dagen handler ikke kun om at vise efterskolerne frem. For mange efterskoler er dagen altafgørende i jagten på flere elever.

Efterskoleforstanderen på Levring Efterskole var i dag på en vigtig mission. Missionen hedder Fyld sengene op. Efterskolen har i år 20 ledige senge ud af 168. Det skulle Efterskolernes Dag i dag lave om på.

- Det er den dag hvor vi skal have en stor del af vores fremtidige elever indskrevet, siger Svend Hagelskjær, der er forstander på Levring Efterskole.

Sidste år måtte syv efterskoler i landet dreje nøglen om. En af dem var Thyborøn Efterskole. De 17 tilmeldinger var ganske enkelt ikke nok til at drive skolen.

En vigtig dag

På Kongenshus Efterskole var det tæt på at gå samme vej. Men efterskolen findes stadig, og også her er der i dag åbent hus. Faktisk tror efterskolen, at krisen er afværget - særligt hvis dagen i dag går godt.

Nu handler det om at vise at tingene fungerer igen, at det går godt, og at vi har en masse glade elever, der kan fortælle hvorfor det er godt at gå på Kongenshus Efterskole, siger Arne Munkgård fra Kongenshus Efterskole.

Se mere i vores udsendelse kl. 19.30