Efterskolefestival i Herning

600 efterskoleelever er samlet i Herning til Danmarks første efterskolefestival arrangeret af frivillige fra børne/ungdomsorganisationen KFUM&K

I dagene mandag d. 21. marts til onsdag d 23. marts er 600 efterskoleelever fra syv forskellige efterskoler samlet i Herning til Efterskolefestival. Festivalen er den allerførste af sin slags i Danmark, og arrangørerne bag er fulde af forventninger.

- Der er masser af forskellige typer unge her. Nogle der skal alt muligt forskelligt i fremtiden, og nu prøver de bare at eksperimentere med et eller andet. Det er lige som det skal være i forholdt til at skabe noget sammen, siger Lasse Nybo, der er Festivalschef.

 

Og det at kunne skabe noget sammen er netop nøgleordet i denne festival, hvor temaet er ”samskabelse”.

- Alle er sendt her hen af skolerne og nogle har meldt sig frivilligt for at for at være undervisere, så vi er her på forskellige præmisser, og sådan er det med mange ting i livet. Derfor håber jeg, at sådan et par dage her med samskabelse kan lære folk noget i forhold til engagement og nye relationer, og hvad det vil sige at skabe noget sammen, selvom vi er ulige og er her på forskellige præmisser.

 

Over 50 frivillige fra Børne/ungdomsorganisationen KFUM&K har arbejdet i mange måneder på at planlægge arrangementet, der forgår på det gamle bibliotek i Herning.

 

Festival er startet som et ønske om at vise unge, at der findes et alternativ i en tid, hvor de kan opleve et pres i forhold til at præstere. Formålet er derfor at give eleverne aktive oplevelser sammen med ”kollega-elever” fra andre efterskoler, hvor de mødes i et ikke-konkurrerende miljø.

 

-Det vi vil have ud af det er,  at eleverne kaster sig ud i noget nyt, og at de skaber noget sammen med nogen, de ikke kender på forhånd, for det er den eneste måde, vi løser fremtidens problemer på. Og det er måske også det, der kan gøre, at det her, det er fremtidens unge, der tager hånd om de udfordringer, de møder og her leger vi det så bare ind.

 

Eleverne, der deltager i festivalen kan vælge sig ind på workshops i alt fra foto og circle song til spiludvikling og politik. Derudover er der i aften koncert med Scarlet Pleasure.