Efterskoleelever på gaden i den gode sags tjeneste

Møde med lokalsamfundet og velgørende arbejde var på dagsordenen, da efterskoleelever i dag var på gaden i Ejstrupholm.

Landsindsamling
Foto: Stine Agnholt Andersen, TV MIDTVEST

I dag var tusindvis af danskere på gaden for at deltage i den årlige landsindsamling for Dansk Flygtningehjælp. Blandt dem var en flok efterskoleelever, der i dagens anledning stemte dørklokker rundt i Ejstrupholms gader for at støtte den gode sag.

- Man kommer til at tænke på, at der er nogen, der har det dårligere, end man selv har det. Samtidig kommer man i kontakt med lokalsamfundet, så det er fedt, at efterskolen støtter det, siger Ida Pape Thomsen, der er elev på Midtjysk Efterskole.

Omkring 60 elever bestod dagens delegation fra Midtjysk Efterskole af. Efterskolen har til huse i Ejstrupholm, og målet med landsindsamlingen var at samle penge ind til mennesker på flugt i verdens brændpunkter. Derudover var der også en ekstra målsætning med at sende de unge mennesker på gade på en råkold efterårsdag.

- En efterskole kan godt komme til at kredse lidt om sig selv. Det her rækker ud over eleverne selv, og det tror jeg faktisk godt, de kan lide, siger Arne Kvåle Jensen, der er lærer på Midtjysk Efterskole.

Det var en observation, som eleverne var enige i. 

- Man kommer mere ind under huden på hinanden, når man gør sådan noget sammen, og så er det bare fedt at støtte et godt formål, fortæller Emilie Ærbo Mortensen, der er elev på Midtjysk Efterskole.

1:57