Efterskoleelever amok i festrus

Forælder og politibetjent sparket ned af to efterskoleelever.

To efterskoleelever står til strenge straffe efter weekendens voldsepisode i Hjerk
To efterskoleelever står til strenge straffe efter weekendens voldsepisode i Hjerk
Foto: Flemming Christensen, TV MIDTVEST

En fest for elever fra Salling Efterskole i Jebjerg udviklede sig i weekenden særdeles voldsomt, da en forælder og en politibetjent blev sparket ned af to unge mænd på henholdsvis 16 og 17 år.

Elevfesten blev holdt uden for efterskolen, nærmere bestemt i et lokale i den lille by Hjerk i Salling.

Ifølge Niels Bach fra Lokalpolitiet i Skive overfaldt to af festens deltagere pludselig en af de mandlige forældre, der var med som frivillig hjælper ved festen.

Grov vold

- De to elever var meget voldsomme. De sparkede manden flere gange i ansigtet og slog ham hårdt i brystregionen, fortæller Niels Bach.

Da politiet blev tilkaldt, fortsatte den grove vold, da den yngste af de to elever modsatte sig anholdelse ved at sparke en af de tilkaldte betjente i maven.

Efterfølgende sendte den unge mand en byge af ukvemsord ud over ordensmagten, inden han sammen med sin 17-årige kammerat blev pacificeret og arresteret.

De to efterskoleelever er efter overfaldet på den frivillige forælder begge sigtede for vold af særlig grov karakter. Den 16-årige er desuden sigtet for vold mod tjenestemand i funktion og for fornærmelig tiltale mod betjentene. 

Umotiveret

Niels Bach fra Lokalpolitiet i Skive kalder weekendens voldsepisode får både umotiveret og grundløs, hvilket kan få betydning i en kommende retssag.

- Det to unge mænd står til strenge fængselsstraffe, hvis de bliver kendt skyldige i den grove vold, som øjensynlig kom ud af ingenting, siger Niels Bach.

Den mandlige forælder, der blev ilde tilredt ved spark og slag i forbindelse med overfaldet, skal efter politiets oplysninger være i bedring.