Efterskole udklækker fodboldtalenter

Idrætsefterskolen i Ikast har gennem tiderne leveret mange spillere til FC Midtjyllands Superligahold. Og fremtiden ser lige så lovende ud.

19FCMTalent001.jpg

Når øjnene løber ned over FC Midtjyllands førsteholdstrup, så kan man ikke komme uden om, at mange af spillerne er af egen avl. Flere af dem har trådt deres første fodboldskridt på Idrætsefterskolen i Ikast.

Nu er et nyt kuld fodboldtalenter på vej. To af de mest lovende er de to 15-årige Michael Ravn og Morten Knudsen.

- De er begge to rigtig store talenter, der kan nå hele vejen til udlandet, siger direktør i FCM Akademi, Claus Steinlein.

Morten Knudsen er lige blevet udtaget til U15-landsholdet, og han har været til prøvetræning i den engelske topklub Chelsea to gange. Nu skal han af sted igen. Og den unge angriber har da også store ambitioner.

- Hvis det hele går som det skal, så kan jeg godt blive en af de gode i Europa, siger Morten Knudsen.

Listen over talenter der har gået på Idrætsefterskolen i Ikast er lang. Simon Kjær, Winston Reid, Jesper Juelsgaard Kristensen og Jonas Lössl. Og sidstnævnte ved godt, hvorfor efterskolen gør det så godt.

- De har nogle rigtigt gode trænere dernede, som har en forståelse for det. Det er et elitemiljø, siger FC Midtjylland målmanden Jonas Lössl.

FC Midtjylland har indtil videre postet 50 millioner kroner i udvikling af unge talenter. Men det har vist sig at være en god forretning. Klubben har nemlig solgt unge spillere for 80 millioner kroner.

 

I dag lørdag mødte FC Midtjylland Superligaens tophold FC København. På plads på tilskuerpladserne var de to unge talenter Morten Knudsen og Michael Ravn. Se indslag her: