Efterskole opretter E-sportslinje

Lomborg Idrætsefterskole opretter næste år en E-sportslinje for at lokke flere drenge til skolen.

esport

Lige nu foregår meget af undervisningen i hallen og det meste fritid foran computeren. Men fra næste skoleår bliver det anderledes. Faget E-sport ligestillet med alt andet sport på Lomborg idrætsefterskole.

- Det er mega fedt. Så kan man spille så meget, man vil uden, at man får ballade for det, hvis man spiller i timerne, siger Hans Nikolaj Røn Jensen, der er kommende elev på E-sportslinjen på  Lomborg Gymnastik- og Idrætsefterskole.

 

Fire timer om ugen skal de kommende elever på E-sportslinjen modtage underrvisning.

- Det kommer jo til at fungere sådan at man vil modtage undervisningi strategi , undervisning i taktik og undervisning i videopromovering, så selve spildelen af det bliver den mindste del, forklarer Henrik Boye Christensen, der er forstander på Lomborg Gymnastik- og Idrætsefterskole.

 

E-sporten vinder frem i Danmark. Over 800.000 danskere spiller computer minimum 1 time om ugen.

Det kan de mærke på efterskolen, hvor de nu som konsekvens af, at computeren trækker mere i nogle drenge end fodbold, oprettet  E-spportlinjen.

- De er det, der de rykker helt vildt lige nu,  og det gør det også qua den lidt hollywood-agtige drøm, at der er sindssygt mange penge i det. Og det er klart, det kan tænde enhver teenager, siger Henrik Boye Christensen.

 

Det er dog ikke blot for at legalisere, at de unge spiller i timerne, at man har valgt at oprette E-sportslinjen.

- Ambitionen er, at de kan opretholde et fokus og lære at holde fokus og koncentrere sig i længere tid ad gangen, som man kan tage med sig over i den boglige undervisning og på den måde bane vejen for en uddannelse, siger forstanderen.

 

For en af de kommende elever på E-sportslinjen hersker drømmen om, at esporten kan blive en karrierevej.

-Der er turneringer og nu vinder du sådan rigtig mange penge, hvis du vinder de turneringer, lyder det fra Hans Nikolaj Røn Jensen.

 

14 efterskoler i Danmark tilbyder undervisning i E-sport. Indtil videre har Lomborg Idrætsefterskole otte elever skrevet op til E-sportslinjen.