Efterskole går økologisk

Efterskole går økologisk

Landsdelens efterskoler er i evig kamp om eleverne. Seneste træk kommer fra Nørre Nissum Efterskole, hvor køkkenet netop har modtaget bevis på, at det er økologisk.

I Køkkenet på Nørre Nissum Skole er stort set al maden økologisk. Derfor har skolen nu modtaget det økologiske bronzemærke, og det grønne valg er en helt bevidst strategi.

- Det er for at sende signal ud til vores forældre om, at vi tænker over, hvad vi serverer her på skolen. Vi tænker sundt, og vi skal prøve at begrænse sprøjtemidler, forklarer Margit Bro, der er køkkenleder på Nørre Nissum Efterskole.

Det er hende, der har opfordret skolen til at gå den økologiske vej, og ledelsen var da heller ikke i tvivl om, at idé skulle blive til virkelighed.

- Vi mener, det falder godt i tråd med vores værdigrundlag: at man har ansvar for det skabte og for naturen, og det vil vi gerne videregive til vores elever på en god måde, lyder det fra efterskolens forstander, Brian Hoff Larsen.

Smart konkurrencetræk

De midt- og vestjyske efterskoler er i konstant konkurrence med hinanden om at kapre elever, og spørger man formanden for efterskoleforeningen, er den økologiske tanke da også en god idé i en tid, hvor det gælder om at skille sig ud fra mængden.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at det har en stor, stor bevågenhed hos forældrene og de unge, at man brander sig på økologi, og at man gerne vil gøre sit køkken til et ganske særligt sted, siger Troels Borring til TV MIDTVEST.

På efterskolen i Nørre Nissum er alle råvarer på nær kød og ost økologiske.

Men hvad synes eleverne egentlig om det grønne køkken?

Det kan du se i indslaget her:

02:12 Luk video

(Læser du med fra appen, finder du i stedet inslaget i toppen af siden!)