Efterlyst mand anholdt efter vild biljagt

Lokalpolitiet i Viborg kunne i morges anholde en 33-årig lokal mand efter en særdeles vild biljagt gennem Viborg. Manden er nu sigtet for en lang række lovovertrædelser.

Soemmaatter_1.jpg

En patrulje fra lokalpolitiet i Viborg måtte tidligt i morges trykke hårdt på speederen, da de skulle følge med en 33-årig, efterlyst mand fra Viborg.

Patruljen spottede manden, der er efterlyst for at udeblive fra afsoning for indbrud og tyveri, på Indre Ringvej klokken lidt over fem onsdag morgen. Da de ville standse manden, stak han af fra politiet.

- Patruljen satte efter ham gennem den vestlige del af Viborg, ud af byen over Finderup og videre ud mod Grønhøj i meget høj fart, fortæller Henrik Hansen fra Viborg Politi.

Kørte i stjålen Audi med 180 km/t 

Den 33-årige mand kørte i en stjålen Audi, og i bilen havde han også sin kone. Dette afholdte ham nu ikke fra at stikke af fra politiet med 180 km/t på Herningvej, at køre 115 km/t venstre om et helleanlæg eller at køre 150 km/t gennem flere byzoner og over for rødt.

Lokalpolitiet tilkaldte derfor forstærkning fra både Herning og Holstebro, og de lagde de såkaldte "Stop Sticks" ud, der gjorde, at den stjålne Audi en halv times tid senere punkterede ved Grønhøj.

- Og så stoppede festen i første omgang, men derefter stak manden af, og vi satte derfor en hundepatrulje efter ham, så han endte med at få en hund i armen, lyder det fra politiet.

Den 33-årige mand er særdeles godt kendt af politiet og har nu fået tilføjet en lang række lovovertrædelser til sin i forvejen blakkede straffeattest.

-  Han er sigtet for både at overtræde en lang række færdselsregler, for at køre både i spiritus- og narkopåvirket tilstand og for at køre uden førerret.

Den 33-årige mand måtte en tur på skadestuen for at få en stivkrampevaccination efter mødet med politihunden. Han skal nu afhøres nærmere, afsone det, han allerede skylder, ligesom politiet også vil undersøge den stjålne bil for at afdække, om den har været brugt i andre kriminelle sammenhænge.