Efterlysning: kender du disse mønter?

Politiet er på bar bund i sag med to formodede litauiske tyve, og beder nu om hjælp.

En samling grønne mønter er det bedste spor politiet har at gå efter i en sag om to formodede litauiske tyve. Politiet beder derfor nu folk om at henvende sig, hvis de kender mønterne.

De to litauere blev fanget fredag aften ved Silkeborg under en større razzia, der netop havde til formål at fange indbrudstyve på arbejde.

De to litauere, der begge er omkring 20 år, havde både lommelygter, handsker, en GPS med forskellige adresser samt en pose med mønter. Og netop mønterne sætter politiet nu deres lid til. Indtil videre har de nemlig ikke et eneste konkret gerningssted, som de kan forbinde med de to litauere.

- Vi mangler simpelthen nogle gerningssteder til tyvekosterne. Mønterne er det eneste vi har lige nu. Vi håber de kan føre os videre, fortæller Christian Jørgensen Funktionsleder for politiets Mobile Tyveri Gruppe.

Politiet vil gerne høre fra borgere, der kan genkende mønterne eller kender noget til dem.

Mønterne er mest 2 og 5 kr. men der er også 10 og 20 kr. Der er i alt cirka 860 kroner.Det specielle ved mønterne er at den del af dem har grøn afsmitning af noget der ligner maling. Der ud over er der en amerikansk 1 penny, 2 5 cent "euro", en norsk 5 kr. og en polet.

mont1_0.jpg

foto3.jpg

De to litauere var derudover kørende i en sølvgrå peugeot 608. Skulle nogen have set den hører politiet også gerne om dette.

Kan ende med at gå fri

Hvis ingen melder ind til politiet, så kan det ende med, at de to litauere får lov at gå fri. Men det håber politiet ikke sker.

- I så fald vil vi forsøge at få dem dømt på tyveri fra et ukendt sted. Men det er op ad bakke lige nu, da vi ikke har en stålsikker sag. Omvendt, så er de omstændigheder vi anholder dem under, med til at gøre, at vi vil gå efter at få dem dømt, siger Funktionsleder for politiet Mobile Tyveri Gruppe, Christian Jørgensen.

Politiet kan kontaktes på telefon. Nummeret er 114.