Efterforskningsleder fortæller om tragisk højskole-ulykke

Efterforskningsleder på sagen om den 20-årig højskoleelev, der fredag mistede livet i Canada, fortæller nu om de nærmere omstændigheder ved ulykken.

silkeborg højskole

En 20-årig højskoleelev døde i fredags, efter hun styrtede omkring fem meter ned ad en skrænt på en tur i Wells Gray i den vestlige del i Canada. Turen var arrangeret af højskolen i Silkeborg. Nu står efterforskningsleder, Barbara McLintock, fra det lokale politi, Clearwater Mountain Police, frem og fortæller om den nærmere efterforskning.

- De var taget op til Wells Gray Park, der ligger omtrent 90 kilometer fra byen Clearwater og er et utroligt isoleret sted. Her skulle de ud på en endags vandretur, hvor de ville bestige bjerget Mount Huntley, fortæller Barbara McLintock via en telefonforbindelse til BT.

Undervejs skulle en gruppe på omkring 20 personer bestige et stejlt stykke på Mount Huntley, og det var her, hvor det ifølge Barbara McLintock gik galt.

- Der er sne på den øverste del af bjerget, fordi det er så højt. Og da de samtidig skal op over nogle stejle sider, så glider pigen i sneen og mister desværre fodfæstet, siger hun.

Den 20-årige pige gled herefter fem meter ned af en skråning ud på en klippekant, hvorefter hun faldt godt 30 meter ned og blandt andet slog hovedet alvorligt og mistede bevidstheden.

Alvorlig såret

Pigen blev ifølge Barbara McLintock alvorlig såret af faldet, men var angiveligt stadig i live, da nogle fra gruppen, heriblandt en ambulancefører, kort tid efter kom ned til hende og påbegyndte førstehjælp, skriver BT.

Gruppen havde dog ikke mulighed for at tilkalde en redningshelikopter, da området er så øde, at der ingen telefonforbindelse er. Et af gruppens mandlige medlemmer måtte derfor vandre i fem timer til gruppens camp og herefter padle i to timer for at nå frem til en satellittelefon, så der kunne slås alarm.

Men på grund af mørke blev redningsindsatsen ikke iværksat før ved daggry lørdag. I mellemtiden var den danske kvinde afgået ved døden.

 

Ventede 10 timer

- Da redningshelikopteren finder hende, er der gået omkring 10 timer, fra hun faldt ned, og der stod hendes liv desværre ikke til at redde. Vi ved dog ikke præcis, hvornår hun dør, men blot at hun dør i tidsrummet mellem faldet, og helikopteren ankommer til stedet, fortæller Barbara McLintock.

Ifølge Jacob Zakarias Eyermann, der er forstander på Silkeborg Højskole, skulle den 20-årig pige være afgået ved døden umiddelbart efter faldet.

-Jeg ved, at der efter hun er faldet og slår hovedet, bliver ydet førstehjælp. Og kort tid efter dør hun. Vi har en, der er ambulancefører, der tilfældigvis er med på turen også, og han hjælper til med førstehjælpen, og derefter afgår hun ved døden. Det er kort efter faldet, fortæller han til BT.

1:41
Se TV MIDTVESTs interview med forstander,  Jacob Zakarias Eyermann, her.

 

Retsmedicinere har efterfølgende fastslået, at kvinden døde på stedet som følge af det slag hendes hoved fik, da hun ramte jorden.

De resterende elever fra Højskolen er nu samlet i en større by i Canada, hvor de modtager krisehjælp.