Efter uheld på Fur: Limfjords-færger bytter plads

Næssund-færgen sejler nu på Venø-overfarten. - Selvfølgelig skal vi hjælpe de gode folk på Venø, siger færgens formand.

Næssund-færgen
Foto: Arkiv

Et uheld på Fur-overfarten har sat gang i et større bytte mellem færgerne i Limfjorden.

Det hele begyndte, da Fur-færgen Mjølner fik motorproblemer natten til fredag. Færgen måtte tages ud af drift for at blive repareret, og overfarten skulle derfor tage sin gamle færge Sleipner i brug.

Problemet var bare, at Sleipner var lånt ud til Venø Færgefart, som selv har haft et uheld med sin færge.  Overfarten kan i nødstilfælde bruge den gamle færge Venøsund fra 1931, men den er så lille, at den ikke kan medtage busser.

Venø Færgefart spurgte derfor den private forening, der har overtaget Næssund-overfarten mellem Mors og Thy, om hjælp. Og Næssund-folkene sagde ja. 

- Vi var ikke et øjeblik i tvivl. Selvfølgelig skal vi da hjælpe de gode folk på Venø, siger formanden for Næssundfærgens Venner, Henrik Olsen i en pressemeddelelse.

Næssund låner den gamle Venø-færge

Det betyder altså, at Næssund-færgen nu sejler for Venø Færgefart. Og Næssund-folkene låner så til gengæld den lille færge fra Venø.

- Vi håber, at vores gæster vil se det som en ekstra oplevelse at få overfarten med Venøsund, der har flere år som veteranfærge bag sig end Næssund. Overfarten bliver hverken kortere eller længere, sejltiderne bliver de samme, men måske kan vi flere gange komme i situationer, hvor vi skal sejle dobbelture, da vi ikke kan have så mange biler ombord på Venøsund, siger Henrik Olesen.

Han håber samtidig på forståelse fra lastbilchaufførerne, der altså ikke kan komme med over, så længe den lånte færge er i brug.

Overfartslederen på Fursund Færgeri, Anne-Marie Mortensen, regner med, at der vil gå et par måneder, før Mjølner atter kommer i drift.