Efter otte års stilstand: Nu bliver der bygget huse på gammel slagterigrund

Om lidt over et år vil der stå 28 lejeboliger klar på den gamle slagterigrund i Holstebro.

Claus Ørts fra Holstebro både bygger og investerer i de nye lejeboliger på slagterigrunden. Foto: Christian Fomsgaard, TV MIDTVEST

Siden slagteriet lukkede endegyldigt i Holstebro i 2010 har grunden stået mere eller mindre tom, men det bliver der nu lavet om på.

Onsdag begyndte byggeriet af 28 nye lejeboliger nemlig på den 5400 kvadratmeter store grund.

Læs også Køreskole i konflikt med kommunen: - Man vil inddrage vejen

Og det glæder de to lokale håndværksmestre, som, udover at have investeret egne kroner i projektet, også bygger husene.

- Det er en fed fornemmelse. Det er både dejligt for os og for Holstebro som by, at der endelig sker noget heromme igen, siger Claus Ørts, der er ejer i firmaet Claus Ørts Byg.

- Som lokalmand er det fedt at få fingrene i sådan noget her. For os er det meget sjovere at investere og bygge på hjemmebane, end det er at drage til Aarhus eller København, lyder det.

Ny bydel tager form

Holstebro Kommune købte og overtog slagterigrunden tilbage i 2015 med henblik på at udvikle det tomme areal til en helt ny bydel.

Dermed er der nu taget hul på den første del af arbejdet med at etablere de huse, studieboliger, butikker og erhvervsbygninger, som kommer til at præge området.  

- Det har været et stort arbejde med arkitekt, ingeniør og kommune for at finde ud af, hvordan projektet skal ende med at se ud, forklarer Claus Ørts.

- Vi smider allerede første læs beton af i dag, og vi skulle gerne have støbt de første otte huse, inden vi når til aften.

Det er planen, at de første lejere skal kunne flytte ind omkring marts eller april i 2019. Alle 28 lejeboliger forventes at stå færdige om 15 måneder.

Læs også Festival fortsætter trods usikkerhed om slagterigrund