Efter mistillid: Løkke vil rede tråde ud med Pape

Søren Pape Poulsen og Lars Løkke Rasmussen skal sammen med LA og DF prøve at finde fælles fodfæste.

Fødevareminister Eva Kjer Hansen er ikke blevet afskediget, og der blev ikke udskrevet valg. Splittelsen mellem De Konservative og Venstre har stadig ikke haft en dramatisk udgang. Statsministeren fortalte på et pressemøde klokken 13.30 i Spejlsalen, at han ville benytte sig af en fredelig og forhåbentlig effektiv løsning. Klokken 16.00 vil han samle partilederne fra de fire borgerlige partier. 

Dermed vælger han en mellemvej for at finde en løsning på krisen i blå blok, som for alvor tog fart, da De Konservative tirsdag udtrykte mistillid til Eva Kjer Hansen, og Løkke efterfølgende indkaldte til møde i Statsministeriet.

- Jeg vil så stærkt, som jeg kan appellere til de borgerlige partier om at tage imod denne her invitation om at forsøge at klinke skårene. Derfor rækker jeg hånden frem og indbyder til forhandlinger, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på pressemødet.

Han kalder De Konservatives beslutning om at udtrykke mistillid til Eva Kjer Hansen for "svær at forstå". Samtidig understreger han, at sagen handler om mere end blot den landbrugspakke, der har udløst kritikken af miljøministeren.
  
- Vi kan ikke have et tillidsfuldt samarbejde hvor man uden varsel pludselig trækker taburetten væk under en minister, siger han.