Efter lang tids utilfredshed: To byrådsmedlemmer melder sig ud af partiet

De to byrådspolitikkere kritiserer kommunens linje.

Rådhuset på torvet i Herning.
Rådhuset på torvet i Herning.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Det har skabt opsigt, at to medlemmer af Hernings byråd har meldt sig ud af Socialdemokratiet.

Det drejer sig om Lone Nielsen og Anne Marie Christensen, der nu skal være løsgængere i byrådet. Beslutningen er resultatet af flere års utilfredshed, fortæller Anne Marie Christensen.

- Hovedårsagen er det underbudgetterede handicap- og psykiatriområde. Det er uanstændigt, hvordan vi behandler de folk, mens vi har råd til masser af prestigeprojekter. Det er jo en utilfredshed, der har ophobet sig gennem flere år. Jeg kan simpelthen ikke se mig selv i det budget, der er lavet for Herning Kommune, fortæller hun til TV MIDTVEST.

Dermed er den socialdemokratiske gruppe nede på kun tre medlemmer.

- Jeg er dybt skuffet over, at de har truffet den beslutning, men det er deres valg, siger gruppeformand Tommy Tønning til Herning Folkeblad.

Anne Marie Christensen vil fortsætte i Herning Byråd som løsgænger.
Anne Marie Christensen vil fortsætte i Herning Byråd som løsgænger.
Foto: Kristian Mørk Andersen, TV MIDTVEST

Kritik af toppen

Anne Marie Christensen fortæller, at de to nye løsgængere havde håbet, at Socialdemokraterne ville blive skarpere, da Tommy Tønning kom til, men at de ikke mener, det er sket.

- Tommy Tønning var jo selv ude at sige, da han blev ny gruppeformand, at nu får vi lidt mere kant. Men der er ikke den store forskel, siger hun.

Den kritik forstår Tommy Tønning dog ikke.

- Jeg har tilbudt åbenhed og ærlighed og en meget demokratisk tilgang til arbejdet i gruppen, siger han til Herning Folkeblad

Anne Marie Christensen forklarer, at hun som løsgænger vil fortsætte med at føre den politik, som hun brænder for.

- Jeg er valgt af socialdemokrater, og jeg tager valgperioden ud. Jeg hopper ikke til et andet parti. Jeg vil fortsat føre socialdemokratisk politik, slår hun fast.