Efter lægefejl: Karina er blevet undersøgt for kræft igen

Karina Rask fra Ørnhøj er en af dem, der har sagt ja til et sikkerhedstjek. I dag fik hun svar på, om der er noget mistænkeligt i hendes bryst.

Karina Rask er én blandt 1.800 kvinder, der har takket ja til et nyt sikkerhedstjek for brystkræft på Regionshospitalet Viborg. I dag fik hun svar på sit tjek.
Karina Rask er én blandt 1.800 kvinder, der har takket ja til et nyt sikkerhedstjek for brystkræft på Regionshospitalet Viborg. I dag fik hun svar på sit tjek.
Foto: Camilla Schiøler, TV MIDTVEST

For anden gang på under to uger er 38-årige Karina Rask tilbage på brystklinikken på Regionshospitalet Viborg.

I mandags fik hun brev om, at hun skulle til endnu en undersøgelse af hendes bryst, fordi der var noget mistænkeligt efter første sikkerhedstjek. 

- Min største frygt er at de finder noget som kunne være kræft, og at der skal tages vævsprøver, og så skal man vente igen på svar. Det rareste ville være, hvis de sagde, at der ikke var noget, og at jeg kunne tage hjem, siger Karina Rask.

For et år siden blev hun ellers frikendt for brystkræft af den overlæge, der nu er blevet fritstillet, fordi han har sjusket med screeninger for brystkræft.

Skal det hele igennem igen

Det har betydet, at mindst otte ellers raskmeldte kvinder har fået konstateret brystkræft hos en anden læge. Nu går Karina Rask så det hele igennem igen.

- Man kommer hele følelsesregistret igennem. Én ting er, at man først får besked på, at der er begået den her fejl, og så skal man vente på første undersøgelse, og så vente på svar og så skal man ind igen, siger hun.

Men en ultralydsundersøgelse gav i dag det endelige svar - der er intet at være bekymret for. 

Derfor er Karina - ligesom sit efternavn - rask. 

- Det var dejligt, rigtig dejligt. Det var en lettelse, siger hun.

Karina Rask er langt fra den eneste, der har ønsket at få et sikkerhedstjek igen.

Regionshospitalet Viborg fortæller, at 1.800 kvinder har ønsket en ny tid til sikkerhedstjek. Foreløbigt er 400 blevet undersøgt.