Efter kritik: Fuld opbakning til ny formand for ulveforening

Der er fuld opbakning fra bestyrelsen i Ulvefrit Danmark til den nye formand Steffen Troldtoft på trods af kritik af signal om selvtægt.

Medlem af bestyrelsen i Ulvefrit Danmark afviser kritik og bakker op om valget af ny formand.
Medlem af bestyrelsen i Ulvefrit Danmark afviser kritik og bakker op om valget af ny formand.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

En af stifterne af Ulvefrit Danmark har forladt foreningen i protest over, at den nye formand er Steffen Troldtoft, som er søn til den 66-årige mand, der er dømt for at skyde og dræbe en ulv i april i år. Lis Rytter mener, at valget af den nye formand ødelægger foreningens troværdighed. 

- Selvom det ikke er ham, der har skudt, så er han i offentligheden sat i forbindelse med ulvedrabet, fordi det er hans far, der skyder ulven. Og det, at foreningen er imod selvtægt, harmonerer simpelthen ikke med det. Vi kommer til at fremstå utroværdige, og det kan jeg ikke stå inde for, siger hun.

Bestyrelse bakker ny formand op

Steffen Troldtoft blev valgt som formand på en ekstraordinær generalforsamling. Den nye bestyrelse bakker op om valget af formand og afviser kritikken fra Lis Rytter.

- Hun (Lis Rytter red.) blander åbenbart Steffen ind i den sag her, men Steffen har intet med det at gøre, som hun beskylder ham for, så derfor er vi helt sikre på, at Steffen er den rette, siger bestyrelsesmedlem i Ulvefrit Danmark, Karl Nielsen fra Ørnhøj.

Foreningen støttes af omkring 1100 på deres facebookside og har manglet en formand siden maj, hvor den daværende formand gik af efter dødstrusler.

Troværdigheden smuldrer

Lis Rytter er glad for sin beslutning, men ærgrer sig over, at hun må forlade det, hun selv startede.

- Jeg ville egentlig noget godt for den forening, så vores efterkommere kunne gå i det her land uden risiko for at møde en ulv. Det er det, jeg har arbejdet for - at få loven lavet om. Men det er jo ikke meningen, at det skal være et land, hvor alle folk bare kan rende rundt og skyde ulve på må og få, fastslår hun. 

I Ulvefrit Danmarks bestyrelse fortæller Karl Nielsen, at der var enighed om, at Steffen Troldtoft skulle være formand - også på bekostning af en af stifterne. 

Lis Rytter fra Aarhus var med til at stifte foreningen Ulvefrit Danmark. Nu forlader hun foreningen i protest mod valget af ny formand.
Lis Rytter fra Aarhus var med til at stifte foreningen Ulvefrit Danmark. Nu forlader hun foreningen i protest mod valget af ny formand.
Foto: TV2 Østjylland

- Jeg synes, det er en styrkelse af foreningen. For vi, der er tilbage, er helt enige om, hvilken retning foreningen skal i. Hun (Lis Rytter red.) blander åbenbart Steffen ind i den sag her, men Steffen har intet med det at gøre, som hun beskylder ham for, så derfor er vi helt sikre på, at Steffen er den rette, fastslår bestyrelsesmedlemmet.

Han mener ikke, at den nye formand efterlader foreningen med et troværdighedsproblem.

- Han har intet med sagen at gøre. Fordi min far skulle blive dømt for at køre for stærkt i trafikken, er jeg jo ikke en værre mand. Det er en lovovertrædelse, der er begået, og det er det, intet andet.

Spørgsmål: Kan folk godt skille det ad?

- Ja, det kan folk nemt gennemskue. Det er jeg ikke et sekund i tvivl om. Ellers havde vi ikke valgt ham, slutter Karl Nielsen.

2:59