Efter 40 år: Lærlinge strømmer stadig til Grundfos

Pumpekoncernen uddanner dobbelt så mange lærlinge, som den selv skal bruge. I dag markerede virksomheden 40 år med egen uddannelsesafdeling.

Ifølge Mads Nipper er lærlinge en del af Grundfos' DNA.
Ifølge Mads Nipper er lærlinge en del af Grundfos' DNA.
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

40 år. Så længe har virksomheden Grundfos haft en særlig afdeling for lærlinge. Og det blev fejret på virksomheden i dag. For ifølge koncernchefen hos virksomheden, Mads Nipper, er det en del af Grundfos’ DNA at tage lærlinge ind.

- Vores stifter havde det grundlæggende princip, at vi skal tage et langt større ansvar end det, vi umiddelbart er forpligtet til ved lov, siger Mads Nipper.  

Virksomheden tager hvert år mange lærlinge ind, og faktisk uddanner Grundfos dobbelt så mange lærlinge, som de selv har brug for.

- Det gør vi med glæde. For vi synes, som en stor spiller i den her del af verden, at det er vigtigt, at vi tager et ansvar, som er en lille smule bredere, fordi vi måske har lidt flere ressourcer, siger koncernchefen i Grundfos, Mads Nipper.

Nu har lærlingeafdelingen været en del af Grundfos de sidste 40 år, og ifølge koncernchefen er det bestemt noget, der fortsætter.

- Jeg er ret sikker på, at lærlingeafdelingen bliver lige så gammel som Grundfos gør. Det er et fundamentalt valg, vi har truffet, og vi er super glade for det, siger Mads Nipper.

Lærlingeafdelingen på Grundfos blev lavet i 1978.