Efter ti års nedgang: Nu stiger salget af campingvogne igen

Campingvognbranchen har lidt hårdt under finanskrisen, men for første gang i ti år er der nu fremgang i salget.

Campingvogn

Efter 10 års nedgang kan forhandlerne endelig mærke at danskernes lyst til at købe campingvogne er steget.

- Jeg kan høre det på mine kolleger, og her i huset render vi rundt med armene i vejret, og synes det er fantastisk, siger Thomas Kaspersen, der ejer Antons Camping i Videbæk.

Og der er grund til optimisme hos forhandlerne. I årets første seks måneder har alle måneder på nær juni overgået sidste års salg. I alt er der nyregistreret 1648 campingvogne i 2016. Det en stigning på 10 procent. Forårets efterspørgsel er kommet bag på forhandlerne, så når salget af de kommende 2017-modeller går i gang efter sommeren, er der bestilt ekstra mange hjem.

 

- Vi glæder os til at få dem på lageret, fordi kunderne virkelig går og skriger efter vogne, og vi har ikke kunne levere, siger Thomas Kaspersen.

På Dancamp Nordsø Camping i Hvide Sande er der stadig campingvogne med en del år på bagen, men de nye og moderne vogne vinder frem. 

- Vi kan se, at folk i høj grad ønsker luksus og høj komfort, siger Camilla Dvinge, der er marketingchef hos Dancamp Nordsø Camping.

I årets første seks måneder har alle måneder på nær juni overgået sidste års salg. I alt er der nyregistreret 1648 campingvogne i 2016. En stigning på 10 procent.
I årets første seks måneder har alle måneder på nær juni overgået sidste års salg. I alt er der nyregistreret 1648 campingvogne i 2016. En stigning på 10 procent.

Familien Philipson købte deres luksusvogn i efteråret, og de er  imponerede over nutidens standard. 

 - Den vi havde før var fire år gammel, da vi solgte den. Den udvikling, der er sket på bare fire år, er utrolig, synes jeg, siger Susanne Philipson fra Sønderborg.

Mange campingvognsforhandlere måtte dreje nøglen om efter finanskrisen, men nu er der nu tro på, at salget er på vej mod fordums styrke.

- De næste 4-5 år, der får vi rigtig meget ud af det, fordi det går så stærkt fremad nu. Så det er bare med at hænge i og huske på den gang, det var lidt svært og blive ved med at forny sig, siger Thomas Kaspersen. 

Der findes cirka 138.000 indregistrerede campingvogne i Danmark. 

2:43
Campingbranchen har lidt hårdt under finanskrisen. Men nu - for første gang i ti år - er det faldende salg af campingvogne vendt til fremgang.