EDB-bøvl koster landmændene

Et nyt edb-system til beregning af hektarstøtte kører uendeligt langsomt. Nu må weekend og påskeferie tages i brug for at få ansøgningerne færdige. Ellers mister landmændene deres støtte.

edbbovl.jpg

Den 30 april er deadline. Så skal ansøgningerne om hekarstøtte være sendt afsted. Det er landbrugsrådgivere, der laver ansøgningerne for landmændene. Men det nye system, der ellers skulle gøre processen nemmere, giver rådgiverne omkring 30 procents ekstra arbejdstid. Og regningen for den ekstra arbejdstid bliver sendt videre til landmændene.

- Jeg synes det er frustrerende og grotesk, at landmændene skal betale for nogle fejl, som vi ikke har noget med at gøre. Det er og bliver statens ansvar at de systemer, man skal søge under også fungerer. Så det er selvfølgelig stærkt utilfredsstillende, at det betyder ekstra udgifter til landmændene, siger Steen Vindum, formand for Landboforening Midtjylland

Landbrug og Fødevarer har nu bedt Fødevareministeren om en udsættelse af fristen.

 

2:09
Inden 30. april skal landmændene søge om hektarstøtte. Men et nyt it-program skaber store problemer, og sender en stor regning til landmændene.