E-sportsinstruktører skal uddannes i Vestjylland

Interessen for e-sport vokser med rekordfart. DGI opretter nu en uddannelse, der skal højne og standardisere kvaliteten af undervisningen i e-sport.

esport_uddannelse.jpg
Foto: Richard Gaarn Svendsen TV MIDTVEST

Særligt blandt de unge er der en stærkt stigende interesse for at spille FIFA, Counterstrike og League of Legends på computeren. Flere og flere idrætsforeninger får også øjnene op for, at her er en mulighed for at tilbyde en anderledes sportsgren og få flere medlemmer i foreningen.

DGI Vestjylland vil gerne hjælpe både de mange gamere samt idrætsforeningerne med at skabe et godt fællesskab. Derfor udbyder DGI Vestjylland nu en e-sport instruktøruddannelse, som Dansk Firmaidræt står bag.

- I DGI ser vi en værdi i, at de computerspillende mennesker bliver en del af det frivillige foreningsliv og derigennem oplever et fællesskab både gennem selve spillet, men også i samværet med de andre spillere, fortæller Ole Schmidt, Idrætskonsulent ved DGI Vestjylland i en pressemeddelse. 

Alle interesserede kan deltage i uddannelsen, og man behøver derfor ikke være tilknyttet foreningslivet. 

1:52
eSport er en idræt i voldsom vækst. I dag var der turnering blandt landsdelens ungdomsskoler.

 

Sundhedsfagligt fokus i uddannelsen

For nylig afholdt DGI Vestjylland et informationsmøde om e-sport, hvor over 40 interesserede deltog. Det resulterede blandt andet i en Facebookgruppe, hvor alt om e-sport i Vestjylland deles, men det stod også klart, at der mangler uddannede folk til at undervise i e-sport.

Instruktøruddannelsen i e-sport lægger vægt på at højne og standardisere kvaliteten af undervisningen i e-sport. Samtidig er der også fokus på at sikre det sundhedsfaglige i uddannelsen med undervisning og inspiration om kost, relevant fysisk træning og søvnrytmer. 

2:48
Et af de hold som er favoritter til at vinde kommunernes store eSports-turnering er Seagulls fra ungdomsskolen i Struer.

- Hvis man vil være en dygtig gamer, så duer det ikke at spise pizza og chips og drikke cola dagen lang. Man skal være i god fysisk form, og her spiller kost og søvn også ind. Så det er vigtigt, at de kommende instruktører også kan undervise i det, siger Ole Schmidt. 

2:38
Syv ungdomsskoler her i landsdelen underviser nu i eSport og har arrangeret en stor turnering.