E-sport har reddet Rydhave Efterskole

E-sport på Rydhave er ikke for sjov. Efterskolen har det erklærede mål at uddanne nogle af Danmarks bedste computerspillere.

Esport Rydhave
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

For et par år siden var Rydhave Slot Efterskole ved Vinderup tæt på at dreje nøglen om på grund af svigtende elevtal og dårlig økonomi. Men en målrettet satsning på e-sport har været med til at vende billedet. Elever strømmer til og målet er klart: Skolen vil uddanne Danmarks bedste computerspillere.

- Vi kan ikke garantere, at når de er færdige her, så bliver de professionelle. Men vi kan garantere, at de kommer noget af vejen og gerne vil hjælpe dem, noget af vejen, siger underviser Jonas Vinther.

Store ambitioner

Lige nu er der 25 elever fra hele landet, på e-sportlinjen. Alle med speciale i computerspillet counterstrike. Og de unge kommer med store ambitioner.

- Drømmen er at nå så langt som muligt og spille på nogle store gode hold. Og måske komme op på scenen og få lov til at spille foran en masse mennesker, siger Christopher Andersen,elev på Rydhave Slots Efterskole.

Kontrakt med AGF

I januar skrev superligaklubben AGF kontrakt med skolens førstehold, men de andre spillere holder også et højt niveau.

- Vi har fem hold ialt. Og de fem hold har ligget på de ti bedste pladser på alle de turneringer, der har ligget i Danmark. Så der har vi ligget på første, anden og tredie-fjerdepladsen, forklarer forstander Kåre Heide-Ottosen.

Udvider med League of Legends

Successen får nu skolen til at udvide. Til næste skoleår skal der også undervises i League of Legends. Planen er at nå op på 60 elever på e-sport linien. 

Skolen har også sin egen bane til paintball og lasergame. Her kan gamerne blandt andet lære at samarbejde, ansigt til ansigt.