Dyster udsigt for omstridt motocrossbane

Byggeriet af en ny motocrossbane i Fårup ved Bjerringbro kan trække ud i flere år endnu

Formanden for Bjerringbro Motocross Klub erkender nu, at der kan gå mange år, inden klubben får en ny motocrossbane i Fårup.

Efter 12 års kamp mod naboer, om blandt andet frygten for støj og forurenet jord, fik Bjerringbro Motocross Klub tidligere på året endelig lov at bygge en ny bane i Fårup med internationale mål. Men borgmesteren nåede kun lige at tage første spadestik og sætte byggeriet i gang, inden en klage til Natur- og Miljøklagenævnet på ny bremsede projektet. Nævnet ville ikke lade klubben bruge letforurenet jord til at bygge store støjvolde.

Nu har formanden været til møde med Viborg Kommune. Og i følge Midtjyllands Avis er der ikke mere hjælp at hente hos kommunen. Der er altså ikke udsigt til, at Natur- og Miljøankenævnet giver dispensation til byggeriet af jordvoldene, og derfor skal klubben sandsynligvis lave byggeplanen helt om.

- Hvis vi vælger at flytte banen, eller hvis vi vælger støjskærme, skal der sandsynligvis laves nye støjrapporter, og så går tiden. Og hvornår vi kan være klar med en bane, kan jeg ikke sige, fortæller Søren Sørensen til Midtjyllands Avis.