Dyreste musikskole i Nordjylland

Thisted Musikskole indtager førstepladsen, hvad angår brugerbetaling til soloundervisning. Søskenderabat og friplads er ikke en mulighed.

Thisted Musikskole er dyrest i Nordjylland. Musikskolen ligger helt i top, når det gælder brugerbetaling til soloundervisning - det skriver Nordjyske.

Den høje brugerbetaling er skyld i, at musikskolen i Thisted hvert år oplever, at elever stopper, fordi forældrene ikke kan eller vil betale.

I skoleåret 2012-13 kostede det i Thisted 3496 kroner for 20 minutters ugentlig soloundervisning i 36 uger. Omregnet til samme undervisningstid er Aalborg Kulturskole billigst med 2156 kr., mens gennemsnittet i Nordjylland er 2622 kr.

Musikskolen i Thisted vil, i følge Nordjyske, nu anmode politikerne i Thisted Kommune om et større tilskud.

- Vi vil se, om vi ikke kunne få dem til at indse, at det er en god investering. Der er jo masser af undersøgelser, som viser, at musikundervisning er vejen til klogere børn, siger Leif Pinholt, formand for Thisted Musikskoles bestyrelse, til avisen.

En fordyrende faktor i Thisted er, at der, i modsætning til andre steder, på Thisted Musikskole hverken mulighed for søskenderabat eller hel eller delvis friplads.