Dyrelæge tager til Thailand for at kastrere hunde og katte

Hanne Faurbye, der er dyrelæge i Haderup er netop hjemvendt fra to uger i Thailand, hvor hun har kastreret og steriliseret 100 hunde for en god sag.

1:42

Hanne Faurbye, der er dyrlæge i Haderup er vendt hjem efter en noget usædvanlig arbejdsferie.

Hun og 18 andre frivillige tog den 1. januar til Thailand for frivilligt at sterilisere og kastrere hunde og katte.

Alt sammen for at dæmme op for problematikken med alt for mange herreløse hunde og katte i de thailandske gader.

- Dernede, der afliver man jo ingen ting. På grund af Budhismen, så prøver man på at holde liv i alt, siger Hanne Faurbye.

Det betyder, at der for hundenes vedkommende kommer hvalpe så tit, der er løbetid. Og det er ifølge Hanne Faurbye meget problematisk.

-Det er jo hvalpe, der kommer til at leve under kummerlige forhold, fordi der går sygdom i det, og der er ikke mad nok, så det bliver rigtig dårlige forhold for rigtig mange hunde, hvis ikke man gør en indsats.

Man stod klar ved bordet med sine sterile handsker, og så blev der en hund serveret, og så var det med at gå i gang.

I alt ni dyrelæger og ni veterinærsygeplejesker tog turen til Thailand i den gode sags tjeneste. Først brugte de fire dage i på operationer Phuket og derefter 5 dage lidt vest for Bangkok.

Alt sammen var det en del af planen om at neutralisere 80% af Thailands hunde.

 

Stor erfaring

Det er dog ikke kun Thailand og de mange dyr, der får noget ud af Hanne Faurbyes hjælpende hænder. Også dyrelægen selv er kommet hjem en god portion erfaring i doktortasken.

- At komme igennem så mange operationer på så kort tid, særligt med hundene dernede, det giver noget rutine, siger Hanne Faurbye.

Holdet foretog 800 operationer på de to uger, de var dernede.  Ud af dem lavede Hanne Faurbye 100 operationer.

- Man stod klar ved bordet med sine sterile handsker, og så blev der en hund serveret, og så var det med at gå i gang, forklarer den arbejdsomme dyrelæge.

Og de mange neutraliseringer giver stor erfaring, som Hanne Faurby kan leve længe på hjemme i sin dyrlægepraksis i Haderup.

- Så får man jo også nye ideer til, hvordan man selv kan forbedre sig.

Hanne Faurbye betalte 10.000 kroner af egen lomme for turen til Thailand. Det holder hende dog ikke tilbage fra at tage af sted igen, når muligheden byder sig.

-Jeg vil godt afsted igen, jeg synes det har været en god oplevelse

Det er en privat organisation i Thailand som organiserer det store arbejde.