Dyredom: Ordfører kræver ministerhandling

Folketingspolitiker og dyrevelfærdsordfører for Dansk Folkeparti vil nu have ministeren til at kigge op lovgivningen efter dommen mod hundeavler Frede Mattrup fra Bækmarksbro.

- Der er altså noget helt galt her. Han er dømt for grov misrøgt af 28 hunde, 12 heste og 14 kreaturer og så mister han ikke engang retten til at have dyr fremover. Hvis man ikke skal fratages retten, når det handler om så mange dyr, hvornår skal man så gøre det?

Sådan spørger herninggenseren og folketingspolitikeren og dyrevelfærdsordfører for Dansk Folkeparti, Dennis Flydtkjær, i dag ovenpå dommen mod hundehandler Frede Mattrup i går.

Ministeren skal på banen

Han melder sig dermed i koret af dem, der ikke forstår, hvordan Frede Mattrup kan fortsætte med at holde dyr, når han igen er blevet kendt skyldig i vanrøgt af sine dyr. Folketingspolitikeren vil nu have ministeren på banen.

- Jeg vil nu tage sagen op med ministeren og bruge den som løftestang for, at vi får ændret praksis og eventuelt skærpet lovgivningen, så man fremover i større grad fratager folk retten til at have med dyr at gøre, skriver han i en mail til TV MIDTVEST.

Lovgivningen udnyttes ikke

Ifølge Dennis Flydtkjær findes der i den danske lovgivning en udmærket paragraf, som giver mulighed for, at man kan fratage folk retten til at have med dyr at gøre.

- Den paragraf bliver desværre brugt meget sjældent. Det er for så vidt fint nok, hvis det var et udtryk for, at der ikke fandt grov misrøgt sted, men det viser denne sag jo tydeligt. Når man har misrøgtet 54 dyr og stadig ikke mister retten til at have med dyr at gøre, så ved jeg snart ikke hvad man skal gøre for at miste retten, skriver han.